2011 m. vasario 13 d., sekmadienis

Moliūgo sriuba



Stengiuosi vartoti sezoninius vaisius ir daržoves ir visada laukiu rudens pradžios dėl nuostabiųjų moliųgų. Iš šios daržovės galima gaminti aibę patiekalų: tiek sūrių tiek saldžių. Vienas paprasčiausių ir daugelio mėgiamų patiekalų tai moliūgų sriuba. Jį vilioja savo kremine konsistencija ir saldoku skoniu. Sriubą galima paįvairinti rūkyto kumpio arba rūkytos lašišos "bokšteliu" lėkštės viduje, arba pagardinti triufelio skonio aliejumi, kam patinka riebesnė sriuba gali pridėti philadelphia tipo sūrio kelis valgomuosius šaukštus. Aš ją pateikiu paprasčiausiai pabarstydama parmigiano sūriu.

Sriubai reikės:
4 - 6 porcijoms

1,5 kg. moliūgo
60 g. sviesto
1,5 l daržovių sultinio, arba vandens
1 pakankamai didelio svogūno
3 skiltelių česnakų
1 rosmarino šakelės, salvia kelių lapelių
1 šaukštą curry prieskonio
200 ml grietinėlės
50 g. parmigiano tarkuoto sūrio
šviežiai maltų pipirų

Moliūgą išvalykite nuo sėklų, nupjaukite žievę ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūną labai smulkiai sukapokite, o česnakų skilteles perpjaukite į dvi dalis. Puode pradėkite tirpinti sviestą, kai jis ištirps pridėkite išplautus rozmarino šakelę ir salvijos kelis lapelius, tada pridėkite česnakus ir supjaustytus svogūnus. Kai paskuitinieji įgaus rudoką atspalvį galėsite suberti moliūgo gabalėlius ir pamaišyti. Pridėkite curry prieskonį, truputėlį druskos ir pipirų, toliau maišydami apkepinkite moliūgą apie penkias minutes. Po to pilkyte daržobvių sultinį, kuri prieš tai pagaminsite paprasčiausiai išvirus pasūdytame vandenyje vieną morką, vieną bulvę, vieną svogūną su lukštu ir vieną salierų steibą. Jeigu turite mažiau laiko vietoje sultinio pilkyte sūdytą vandenį. Leiskite moliūgui virti apie 20 minučių. Sriuba neturi būti sūri, paragaukite.Išimkite tai kas liko nuo rozmarino šakelės, jeigu nepatinka česnakai dabar kaip tik laikas juos "sužvejoti" ir išmesti iš sriubos. Dar karštą sriubą sumalkite blender mikseriu. Į gautą kreminę sriubą įpilkite grietinėlę ir įberkite parmigiano sūrį, išmaišykite. Geriausia duoti sriubai pastovėti gerą pusdienį, taip stabilizuosis jos skonis, bus sodresnis. Pateikite prieš tai pašildant su skrudinta duona ir pabarstant kiekvieną porcija parmigiano sūriu.
Buon appetito!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą