2011 m. gegužės 8 d., sekmadienis

Geriausias Graikiškas Guliašas :D


Na štai atėjo ir gegužė, nespejau net apsisukti, kaip kalendorius rodo septintąją mėnesio dieną. Artėja vasara, artėja visų svajotas atostogų metas, studentams aktualios egzaminų sesijos, pauglių tėvams laikas apsikrauti vasarinių mokyklų programomis, kad vaikai vasara ne tik gerai praleistų laiką, bet išmoktų kažką naujo, gal ir patobulintų užsienio kalbą. Ką dar gero pradedame veikti... aaaaaaaaa, kaip galėjau pamiršti pradedame sportuoti, laikytis dietos, naujinti pavasarinį garderobą ir žinoma sudaryti mintyse vasarinį meniu. Aš vasaros dienomis valgau mažiau nei žiema, renkuosi daržoves, žuvį, jūros gerybes, sumuštinius, desertams stengiuosi nauduoti vaisius ir mažiau riebalų. Žinoma sumažėja atstumas tarp manęs ir mano didžiausio figūros priešo- LEDŲ. Bet nutolau nuo patiekalo temos. Taigi ledus ir kitas istorijas paliksime nuošaly ir suvalgykim šį tikrai aukščiausio įvertinimo vertą troškinį. Tiesa, nežinau ar jį geriau vadinti troškiniu, o gal guliašu. Torškinys ištikrųjų yra graikų gaminamas, tik berods jie panauduoja raudoną mėsą, bet su kalakuto  kojos mėsa troškinis daug švelnesnis.
Reikės
Vienos didelės kalakuto kojos su šlaunimi, reikia atskirti mėsą nuo kaulų ir supjaustyti nedideliais gabaliukais
Dviejų / trijų saujų juodų alyvuogių be kauliukų
Dviejų skiltelių suspaustų česnakų
Vieno didelio smulkiai sukapoto raudono svogūno
Vienos saujos acte konservuotų kaparėlių
Penkių lapelių šviežio baziliko
Alyvuogių aliejaus ir sviesto po tris šaukštus
Mažytės stiklinaitės konjako, armanjako, brendžio ar vodkos
Dviejų / trijų vidutinių samčių jau paruošto pomidorų souso (su česnako skiltele ir smulkintais svogūnais troškinti konservuoti pomidorai, arba jau paruoštas sousas pvz. Barilla sugo pronto).
druskos
Įkaitiname aliejų ir pridedame sviestą, kai ištirpsta sviestas ir abu riebalai susimaišo galima dėti suspaustus česnakus ir svogūną, apkepinti apie keturias minutes ir pridėti jau gabaliukais supjaustytą mėsą. Gerai išmaišyti ir kelias minutes patroškinti. Alyvuoges supjaustome per pusę ir kartu su kaparėliais (atspaudus prieš tai actą, kuriame jie marinavosi) dedame į puodą ir troškiname toliau. Supjaustome baziliko lapelius ir dedame į puodą, gerai išmaišome. Pasūdome ir paliekame troškintis uždengus dangčiu. Troškiname apie dvidešimt minučių. Po šio laiko, gerai išmaišome, padidiname ugnį ir įpylame alkoholį, aš šį paskutinį kartą vodką nauduojau ir buvo skanu. Duodame išgaruoti ir įpylame pomidorų padažą. Dar troškiname apie penkiolika minučių. Paragaujame, jei reikia pataisome druskos. Mėsa išlieka minkšta ir gardi. Galima valgyti su garnyrais pvz., pasakiškai tinka bulvių piurė, arba ryžiai. Aš jį ruošiu be jokių garnyrų, ir net duona neužvalgau.
Labai rekomenduoju pagaminti, buon appetito amici.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą