2011 m. gegužės 9 d., pirmadienis

Mamos dienos proga - vasarinis desertas

Italijoje mamos diena yra švenčiama gegužės aštuntą dieną, todėl šią puikią progą turėjome nuostabiausius pietus terasoje. Pradėsiu aprašynėti nuo deserto, nes mano mama, kuriai siunčiu širdingiausius sveikinimus mėgsta lengvus ir skanius desertus, kartais ir sakė, kad reikėtų pradėti nuo desertų valgyti, nes kartais prisivalgai ir jiems vietos nebelieka...
Šis receptas yra mano kaimynės Claudia . Ji yra nuostabi virėja, o ypač mėgsta gaminti saldumynus, kremus, tortus... Šis kremas yra skaniausias, kurį kada nors buvau ragavusi.
Desertas susideda iš plykyto kremo (skaniausio kremo), su cukrumi ir martini marinuotų braškių ir sausainiukų - kačių liežuvėliai.

Kremui reikia
400 ml. grietinėlės
600 ml. pieno
1 vanilės lazdelė

4 kiaušiniai
300 g. cukraus
80 g. miltų
druskos žiupsnelis

suplakite kiaušinius, cukrų, prasiejotus miltus ir druską. (miltus dėkite po truputį). Kol plakate kaitinkite pieną ir grietinėlę kartu su įpjauta per visą ilgį vanilės lazdele. Kai pieno-grietinėlės mišinys pradės užvirti išjunkyte ugnį ir supilkite kiaušinių masę, tada gerai išmaišykite, suplakite, kad nepasidarytų gumuliukų ir toliau kaitinkyte iki norimos konsistencijos ir dar svarbu, kad būtų visas procesas daromas ant mažos ugnies. Tokiam desertui su uogomis galite palikti skystoką, jeigu krema gaminsite, tam kad įdaryti pyragaičius, tai reikės pakaitinti ilgiau, kad kremas būtų tirštesnis.
Braškėms nauduokit dviejų citrinų sultis, martini stiklinaitę apie penkiasdešimt ml., septynis šaukštus cukraus. O uogų imkite truputį daugiau nei pusę kilogramo. Šiame marinade paliekame braškes apie tris valandas, kam patinka minkštos, tai jas gali palikti ir visą dieną marinuotis iki pat pietų.

Svarbi pastaba
Braškės yra penkioms porcijoms, o kremo yra daug daugiau, jo nereikės viso išnauduoti. Likusį kremą reikės padengti produktams skirta plastikine plėvele, tiesiog ant kremo, kad priliptų, taip kremo paviršiuje nesusidarys kieta plėvelė.

Buon appetito amici

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą