2011 m. liepos 7 d., ketvirtadienis

arbūzo granita



Karštomis dienomis vis norisi atsigaivinti ledais, šaltais kokteiliais, granitomis, šerbetais, šiaip šaltu vandeniu, arba šalta arbata, kartais fantazijos pritrūksta, arba norisi kažkuo paįvairinti tą gaivią akimirką, bet laiko nėra, arba taip karšta, kad nesinori labai daug judėti... Nuo šios vasaros aš pradedu gaminti visą batalioną šaltų desertų. Bus ir granitų, ir naminių ledų, bavarese, čia nežinau kaip lietuviškai, bet šiaip jis vadinasi bavarois, šerbetų, semifreddo, gal ir souffle' glace' pagaminsiu... ir skatinsiu Jūsų kūrybingumą, nes vasarą galima daug ko atsisakyti... bet šaltų desertų tikrai NE.
Štai gaivi ir paprasta granita iš arbūzo, na pradžiai lengviausi receptai.

200 g. arbūzo vidurinės dalies, imkite tą patį ''cukrų'' tokį minkštymą su kristalais, jis pats saldžiausias.
100 g. cukraus
150 g. vandens

Arbūzą išvalykite nuo sėklų ir sumalkite blenderiu arba mikseriu su vandeniu ir cukrumi. Gautą skystį dėkite į šalčiui tinkamą indą ir pirmyn į šaldymo kamerą. Ten granita turės stovėti apie dvi valandas. Kas pusvalandį išimkyte ir išmaišykite. Matysite, kai gausis ''sniego'' konsistencija, tai jau galima sudėti į stiklinaites, papuošti (jeigu pageidaujate) mėtų lapeliais ir valgyti šaukšteliu, o kai pradės tirpti galėsite ir išgerti.

Dar pagalvojau, kad tai gera bazė kokteiliui su vodka, tiesiog ant granitos įpilkyte vodka stikliuką ir išmaišykite. Aš alkoholio negeriu, bet įsivaizduoju, kad tiktų toks derinys, ar daugiau su melionais vodka dera? :D (man tai ji su niekuo nedera ... net nežinau, kodėl apie ją pagalvojau :D tikriausiai, kad šaldymo kameroje guli butelis Finlandia ir laukia savo dienos tapti vanilės ekstraktu :D, o aš darinėjau tą šaldymo kamerą dešimt kartų, kol granitą maišiau ir man užsifiksavo, štai kokia istorija).

Geros dienos ir gero atsigaivinimo nuo Viktorija Mele

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą