2011 m. liepos 14 d., ketvirtadienis

Saldžiarūgsčios cukinijos


Kaip puikus garnyras, arba šiaip greitas užkandis, kol nėr ką valgyt - tai cukinijos. Jas dievinu grillintas, bet antras pagal reitingą receptas, tai šis. Prisimenu pirmą kartą jį ragavau pas uošvienę savo, ragavom kartu su  mano mamyte, tai mamai mano baisiai patiko ir net receptą pasiėmė. Na o aš kaip teisėta visų senelių, mamos ir uošvienės rceptų perimtoja irgi ilgai nelaukiau ir užsirašiau. taigi reikia

nedidelių cukinijų 400g
baltojo vynuogių acto 50ml
cukraus pilnas šaukštelis 1
druskos, pusės svogūno, ęesnako skiltelės
alyvuogių aliejaus extravergine, na tiek kiek reikia cukinijoms kepti

Taigi, cukinijas gerai išplauname ir supjaustome tokiais ketverčiais. Reikia stengtis, kad būtų vienodo dydžio gabaliukai, kad vienodai po to keptų. Taigi, keptuvėje tipo wok, kaitiname aliejų ir apkepame smulkiai smulkiai sukapotus svogūnus ir česnakiuką. Tada įmetame cukinijas ir kepame kol nepradės keistis jų spalvytė. Maišome dažnai, pasūdome. Tada įpylame actą ir įberiame cukrų. Išmašome viską. Taip dar troškiname tiek laiko, kiek reikia, kad cukinijos taptų minkštos. Paragaujame, jei reikia pridedame druskos arba cukraus. Ir viskas. Serviruojam daršiltas, arba šaltas, visaip skanu.

Buon appetito amici Viktorija Mele

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą