2012 m. rugpjūčio 2 d., ketvirtadienis

Pomidorų sriuba su duona ir krevetėmis



Pappa al pomodoro con gamberi

Pomidorų tyrė su krevetėmis

500 g. labai prinokusių pomidorų
320 g (8 vnt.) didelių krevečių
50 g. svogūnų
Duonos ( čia reikėtų surasti lietuviškoje rinkoje pavidala toskanos duonos, tokie nesūdyta balta duona)
Česnakai
Baltas sausas vynas
Rozmarinai
Extravergine alyvuogių aliejus
Druska, pipirai

·       Nuplėškite krevečių galvas ir nulupkite uodegas. Susmulkinkite 25 g svogūno. Apkepinkite valgomajame šaukšte aliejaus. Pridėkite krevečių galvas bei uodegas ir apkepinkite. Įpilkite baltojo vyno stiklinę ir leiskite išgaruoti. Įpilkite 400 g. vandens, užvirinkite ir virkite 20 min. Nuimkite nuo ugnies, perkoškite skystį, prispauskite krevečių galvas šakute, kad išeitų visas skystis.
·       Paimkite vieną didelę riekę duonos (apie 60 g.) Apkepinkite ją orkaitėje 200-250 °С, supjaustykite kubeliais.
·       Keliuose šaukštuose aliejaus apkepinkite likusią dalį svogūno, įberkite pipirų, po 2 minučių įdėkite pomidorus, supjaustytus gabalėliais, ir troškinkite apie 20 min. Pridėkite krevečių filtruotą skystį, duonos kubelius ir virkite toliau apie 20 min., kol duona išbrinks.
·       Supjaustykite krevečių uodegas gabaliukais ir apkepinkite aliejuje su smulkiai sukapotu česnaku ir rozmarinu apie tris minutes.
·       Serviruokite pomidorų košę karštą arba kambario temperatūros su krevetėmis.


Buon appetito da Viktorija Mele receptas Geras Skonis zurnalui 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą