2013 m. liepos 4 d., ketvirtadienis

zabaione



Oiiiiiiiiii.... Kaip bega laikas, problema mano nerasymo slypi naujo interneto laukime. Nes rasau blog'a is kompo, o per tablet ir ipadus visokius, man nepatinka, ir lt raidziu nera, bet, kad manes visiskai nepamirstumet, stai lengviausias zabaione receptas, kuri gamino mano biciule signora Carla, o ji tikrai skaniai gamina. 

Reikes svieziu kiausiniu, cukraus, sauso Marsala secco vyno... Viskas, toliau tik kantrybes. 
Atskiriame trynius uno baltymu ir naudojame tik trynius, suplakame, dedame kiekvienam tryniui po du saukstelius cukraus, reiskia, du tryniai -4 cukraus sauksteliai. Ir plakame, kol sutirstes, tada ipilame Marsala i kiausinio luksto pusele, tai geriausias matuoklis. Taigi, du lukstai vyno ir pradedame kaitinti, geriausia tai daryti ant vandens vonios, bet signora Carla tiesiai ant silpnos ugnies  tai dare. Reikia stebeti konsistencija, dvieju tryniu zabaione tiktai uzteks keliu minuciu. Gauta zabaione galima valgyti sauksteliu prie kavos, arba naudoti kaip padaza trupininiams piragams.

Buon appetito da viktorija mele



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą