KAS YRA ITALIAN'S WIFE

Sveiki, netrumpai apie autorę... Viktorija Mele (Blazevic).
Apie gyvenimo kelius:
Gimiau 1984/07/07  ir augau Vilniuje, mieste kurį myliu visa širdimi ir visada noriu sugrįžti. Esu teisininkė, kaip banaliai beskambėtų, nes kaip pastebėjau dabar teisę LT mokosi visi, kas turi pašaukimą ir talentą ir kas mano tiesiog, kad tai prestižinė profesija ir REIKIA turėti šį diplomą.  Manau, kiekvienas turėtų atskleisti savo talentą ir lavinti jį, kaip gera turėti šaunius kirpėjus, profesionalius duonos kepėjus, mėsininkus, fotografus, ūkininkus, gerus vairuotojus, tikrai turinčius pašaukimą gydytojus, kvalifikuotus, mylinčius vaikus mokytojus, siūvėjus, fantazijos turinčius virėjus, piliečiams, o ne savo kišenių pripildymui tarnaujančius politikus,  laiku atnešančius korispondenciją paštininkus, jau nesakau atsakingai kiemus tvarkančius kiemsargius. Smagu veikti tai, kas artima sielai,kas atneša naudos kitiems. Tai daug geriau, nei visiems būti blogais teisininkais, ekonomistais, vadybininkais. Kai tapau italian‘s wife tiesiogine to žodžio prasme ir mano vyras išvežė mane iš Vilniaus ilgai galvojau ką norėsiu veikti Italijoje, šalyje, kurią labai myliu nuo vaikystės metų, kur teko mokytis, daug keliauti, ir štai gyventi. Sugalvojau pripažinti teisės diplomą ir Italijoje, todėl tenka labai sunkiai mokytis, žodžiu laikyti egzaminus ir versti sudėtingus teisinius terminus.
Apie būvima wife:
Blog pavadinau Italian‘s wife, ne dėl to, kad visas mano gyvenimas sukasi aplink mano mylimą vyrą, bet dėl to, kad būtent gyvenimas su juo, šeimos žydinio kurimas mane įkvepė maisto gamybai. Ypač dukrelės Ilaria besilaukdama atskleidė mano didžiulis talentas kulinarijai. Gaminti galiu visą dieną, pasirenku ir lengvus ir sudėtingus patiekalus, ypač mėgstu jūros gėrybes ir daržoves, domiuosi stalo serviravimu, naujovėmis iš cheff‘ų virtuvių, vynais ir jų derinimų su maistu, mėgstu keliauti, bendrauti su žmonėmis, klausytis įvairių gyvenimo pasakojimų. Rašau straipsnius lietuviškiems žurnalams, fotografuoju, labai mėgstu skaityti. Skaitau rusų klasiką, mados žurnalus, Italijos kodeksų rinkinį
J, kulinarines knygas, daug kulinarinių žurnalų  ir mokslinio pobūdžio knygas apie gastronomiją ir enologiją. Kai pripažinsiu teisės diplomą, studijuosiu gastronomiją ir enologiją ir, galbūt, kada nors Vilniuje atsiras nedidelis, bet labai kokybiškas restoranėlis Italian‘s wife, neparašiau...esu labai didelė svajotoja... Pradėjau rašyti kulinarinį dienoraštį, nes noriu pasidalinti aistra fotografijai ir tikrai skaniais ir nesudėtingais italų virtuvės receptais , kuriais galima džiuginti šeimos narius, draugų būrius, ar tiesiog lepintis patiems.
Geografija:
Gyvenu netoli Torino miesto, Piemonto regijone. Bet labai dažnai važiuoju į vyro gimtinę Manduria miestą, esantį Puglia regijone. Įsimylėjau tą vietovę ant krikštolinio vandens Ionio jūros kranto, žemę, duodančią nuostabų vyną - Primitivo di Manduria, skanų maistą ir žmonių bekraštį svetingumą. Įsimylėjau pietiečių gyvenimo būdą, kuris man, Vilniaus greito gyvenimo aukai, buvo pradžioje labai keistas ir nepriimtinas ... Dienos pauzė trunkanti apie keturias valandas... per kurias visi žmonės pavalgo, pailsi, atsipalaiduoja, gali išgerti vyno taurę, kuri iki sugrįžimo į darbą išgaruoja, pamiega. Gal dėl to pietų Italiojos gyventojai gyvena ilgiau?
Štai taip ir gyvenu, gaminu, rašau, džiaugdamasi kiekviena diena, nors gyventi toli nuo mylimų tėvelių ir nuostabios vyr. sesės šeimos, nuo dviejų taip greitai augančių sūnėnų, širdies draugių yra sunku, bet tikri tarpusavio jausmai ir internetas sulaužo atstumus, kaip sakau, svarbiausia ne dažnai matytis, bet kokybiškai bendrauti.
Su meile Viktorija Mele